Het team van De Eekhoorn

Loes Meijers – Schoolleider en Leerkracht

Hoi! Mijn naam is Loes Meijers en in 2019 ben ik samen met mijn man en vier kinderen verhuisd vanuit Nederland naar Amerika. Onze kinderen gaan inmiddels alweer een paar jaar met veel plezier naar de Nederlandse school. 

Omdat ik zelf ook graag betrokken wilde zijn bij het Nederlandstalige onderwijs ben ik al snel aan de slag gegaan als leerkracht bij De Eekhoorn. Ik doe dit nog steeds met veel plezier en ik vind het een leuke uitdaging om de kinderen te helpen bij het behouden en het uitbreiden van hun kennis van de Nederlandse taal. Begin 2022 heb ik het NOB bekwaamheidstraject afgerond waardoor ik nu ook een gecertificeerde NTC leerkracht ben.

In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig of lees ik een mooi boek. Tijdens onze vakanties maken we graag met het gezin een mooie roadtrip door Amerika.

Eliane van Horssen – Leerkracht

Ik ben juf Eliane en kom uit Nederland. Inmiddels woon ik al bijna 20 jaar, samen met mijn man en drie kinderen in de Verenigde Staten.

Toen mijn oudste dochter 4 jaar werd, vond ik het heel jammer dat er geen Nederlandse school in The Woodlands was. Samen met wat andere ouders hebben we toen de Eekhoorn opgericht. Eerst ben ik een tijdje voorzitter van de school geweest, maar omdat het lesgeven mij ook wel leuk leek ben ik dat toen gaan doen. Dat was in het begin best even lastig, want ik wist niet zoveel van het onderwijs. In Nederland heb ik rechten (Leiden) gestudeerd en ben ik een tijdlang jurist voor een grote Nederlandse luchtvaartmaatschappij geweest. Ik vond dat erg leuk, maar moest die baan helaas opzeggen, omdat we naar hier gingen verhuizen.

Inmiddels geef ik alweer heel wat jaartjes op de Eekhoorn les en daarom leek een opleiding in het onderwijs misschien toch wel handig. Ik ben daarom aan het BKT-Traject begonnen (een soort PaBo-opleiding voor NTC leerkrachten). Ik vind het heel erg leuk om les te geven en om met kinderen bezig te zijn.

Verder houd ik erg van lezen (ook van kinderboeken!) en vind ik het heerlijk om te reizen. Daarnaast houd ik van wandelen en geniet ik dan van de natuur. Verder ben ik altijd bezig met gezond(er) leven en bewegen en volg ik een yoga-opleiding. Yoga doen we daarom ook wel eens in de klas. Maar het allerleukste vind ik toch heerlijk varen op een boot, het liefste met zeilen, maar het mag tegenwoordig ook wel zonder (heel af en toe). Dat op het water zijn mis ik erg van Nederland. Hier kan dat ook wel, maar het is toch anders. 

Sigrid de Bauw – Leerkracht

Ik ben juf Sigrid afkomstig uit België en woon samen met mijn gezin reeds enige tijd in de Verenigde Staten. Als opleiding behaalde ik een master in de biologie en daarna mijn certificaat als leerkracht in het middelbaar onderwijs. Daarna heb ik 10 jaar lesgegeven als leerkracht biologie en chemie aan kinderen tussen de 13 en 18 jaar. Ik hou enorm van werken met kinderen in een leerrijke en prettige omgeving en streef naar een combinatie van kennis- en thematisch ervaringsgericht onderwijs.

In mijn vrije tijd speel ik tennis en kook ik graag wat anders. Ook kan ik genieten van een goed boek en hou ik enorm van wandelen in de natuur.

Sophie Aertgeerts – Leerkracht

Hallo, ik ben Sophie! Ik kom uit België en woon al een aantal jaren met mijn man en 2 kinderen in Texas. Sinds 2019 sta ik voor de klas op De Eekhoorn en dat doe ik met veel plezier. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken en om te mogen bijdragen aan de ontwikkeling van het stuk(je) Nederlandse/Belgische identiteit dat we onze kinderen graag meegeven. 

Naast lesgeven, kan ik erg genieten van buiten zijn. Ik ga dan ook graag kamperen met mijn gezin wanneer ik daar de kans voor krijg.

Sophie Neyrinck – Leerkracht

In 2018 verlieten we met het gezin België om naar Kopenhagen te verhuizen. Om het Nederlands goed op peil te houden gingen onze 3 kinderen er naar de plaatselijke NTC school en kon ik er als leerkracht in groep 7 starten. 3 jaar later herhaalt de geschiedenis zich in het warme Texas! Ook al wonen we in The Heights en ligt de school dus niet bij de deur, elke vrijdag springen we met veel plezier de auto in!
Na meer dan 10 jaar Frans en Spaans te hebben onderwezen in een secundaire school in Antwerpen, vind ik het nu erg leuk om aan kleine groepjes jonge kinderen de liefde voor het onze eigen taal en cultuur te mogen delen.

Ineke van der Meer – Klassenassistent

Sinds 2019 geef ik met veel plezier les op De Eekhoorn. Ik vind het erg boeiend om kinderen, die soms nog nooit in Nederland gewoond hebben, de Nederlandse taal en -cultuur bij te brengen.

Ik spring bij waar nodig. Ik ondersteun leerlingen die wat extra aandacht nodig hebben en leerkrachten die wel wat extra handjes kunnen gebruiken.

In mijn vrije tijd sport, lees, kook en shop ik graag.

Tine De Schutter – Bibliothecaris

Hi, ik ben Tine!  In 2019 ben ik met mijn gezin van
Antwerpen naar the Woodlands verhuisd.

Ik vind taal en cultuur een belangrijke waarde om door te geven aan
kinderen, en vind het daarom fijn om betrokken te zijn bij de
Nederlandse school. Je ziet mij tijdens de schooluren aan het werk in
de bibliotheek van de Eekhoorn.

In mijn vrije tijd geniet ik van reizen, lezen, schrijven, hiking en
gezellig samenzijn met vrienden.

Wendy De Corte – bestuurslid

Annelies van der Donckt – Penningmeester

Charlotte VanHeusden – Secretaris

De Eekhoorn

De eekhoorn in zijn grijze jas
Pientere oogjes als amberkleurig glas
Deze slimme jongen, rap en vlug
Springt in de bomen heen en terug
Roetsj, roetsj op de takken
Gaat daar allemaal lekkers pakken
Hij vindt een eikel in het gras
Die komt hem later nog van pas
Dus snel een kuiltje in de grond
Daarna zoekt hij weer in het rond
Hij krijgt de picknicktafel in het vizier
Wat is het toch een grappig dier
Iedereen vindt hem top
Hij klimt er zomaar bovenop
Vanaf deze mooie uitkijkpost
Geeft hij zijn ogen goed de kost
Hij aanschouwt een bijzonder tafereel
Hij ziet kinderen, het zijn er heel veel
Ze maken ontzettend veel plezier
Wat een leuke plek is het hier
Maar wat is er toch met zijn oren
Het is de Nederlandse taal die ze horen
Wat leuk, een Nederlandse school
Deze plek ga ik vaker bezoeken, denkt hij frivool

We regularly post fun and informative messages on social media, so don’t forget to like and follow our Instagram and Facebook page

Website Powered by WordPress.com.